Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση έχει περιέλθει και πάλι το Νοσοκομείο της Άρτας. Όσοι περίμεναν τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένη μάλλον απογοητεύτηκαν καθώς αυτή μετατέθηκε για το φθινόπωρο.
Την ίδια ώρα η τριμελής επιτροπή των γιατρών περιγράφει την κατάσταση με μελανά χρώματα.
Όπως σημειώνει «το τελευταίο διάστημα με την αύξηση των κρουσμάτων επανερχόμαστε σε μια γνώριμη και δυσάρεστη κατάσταση για το νοσοκομείο της Άρτας: τα κρούσματα συσσωρεύονται την ίδια στιγμή που το προσωπικό παραμένει σε στάσιμα αν όχι σε μειωμένα επίπεδα. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του ελλιπούς έως ανύπαρκτου σχεδιασμού της κυβέρνησης για το δημόσιο σύστημα υγείας».
Ειδικά το ΓΝ Άρτας δέχεται περιστατικά ανάλογα τριτοβάθμιων νοσοκομείων της περιοχής, με πολύ λιγότερο όμως προσωπικό.
Η Παθολογική κλινική διαθέτει μόλις πέντε μόνιμους γιατρούς και έξι ειδικευόμενους, μετά την παραίτηση δύο νέων. «Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα λυπηρή, καθώς δυστυχώς το σύστημα υγείας απογοητεύει συναδέλφους που επέλεξαν να μείνουν και να παλέψουν, ενώ θα μπορούσαν να φύγουν στο εξωτερικό με πολύ μεγαλύτερες απολαβές» τονίζεται.
«Όσο λυπηρή όμως είναι αυτή η εξέλιξη, άλλο τόσο είναι και αναμενόμενη: οι εννιά εφημερίες το μήνα, το γεγονός πως ένας άνθρωπος καλύπτει και το ΤΕΠ και το ΤΕΠ λοιμωδών (γεγονός επικίνδυνο και επιστημονικά λάθος), η έλλειψη υποδομών (δεν υπάρχει εφημερίο για τους ειδικευόμενους) και η αντίληψη ότι νέοι είναι θα αντέξουν οδήγησε στην παραίτηση των δύο συναδέλφων και ενδεχομένως θα οδηγήσει και σε άλλες παραιτήσεις αν δεν αλλάξει η κατάσταση, ενώ πλέον η λίστα αναμονής είναι κενή. Αυτό σημαίνει πως σε σύντομο χρονικό διάστημα η Παθολογική κλινική (και όχι μόνο) θα είναι υπό κατάρρευση».
Η τριμελής επιτροπή των γιατρών τονίζει ότι πρέπει να δημιουργηθεί η συνθήκη εμπιστοσύνης και ασφάλειας που θα επαναφέρει τους ρυθμούς λειτουργίας των κλινικών, θα αποτρέψει νέες αποχωρήσεις και σε δεύτερο χρόνο θα δημιουργεί κλινικές που θα επιθυμούν να έρθουν νέοι συνάδελφοι και όχι να φύγουν. Αυτό χρειάζεται ενίσχυση από την πλευρά τόσο της διοίκησης, όσο και της 6ης ΥΠΕ ώστε άμεσα το ΓΝ να πάψει να λειτουργεί ως κέντρο υγείας, αφού διαθέτει προσωπικό όχι αντίστοιχο σε σχέση με τις υπόλοιπες δομές υγείας.
Η τριμελής επισημαίνει ότι τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται και ζητούν την παρέμβαση της διοίκησης ώστε να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις για το ιατρικό προσωπικό.